AçıKLAMASı YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler ayn önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Her zaman serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir eşya, möble veya ayrıksı bir engel bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolaylıkla ve hariçya hakikat açılmalıdır.

Yangın gibi müstacel durumlarda dâhilen yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül olmayan bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini kucakeriye hapseder.

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil olgunlaşmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla kullanım yerından fayda peyda etmek amacı ile yapılan, en bir araba 100 insan kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta erkek sayısına rabıtlı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapıları kullanma düzlükına göre, rengine bakılırsa evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan mostra sınıflandırması istanbul Yanggın kapısı fiyatları bayağıdaki gibidir

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasarım, ekseri her seviyede husus değkonutiren bir sıra açılı iniş ve merdiven dâhilerir ve elverişsiz veya sıkçerağ alanlarda düzlükın mahsuldar bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en asıl kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdivenine iye edinmek mehabetli bir avantajdır. Kuşkusuz bu üstünlükı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık yasal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen yüksek binalarda yangın merdiveni binanın prodüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Fakat zahir bir yangın merdivenine malik tutulmak yürekin binanızın yeni olması evet da dolgunca yüce olması gerekmemektedir.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangına Metanet: Yangın bapları, belli bir müddet süresince yangına dayanıklıdır. Bu süre, kapının strüktürldığı malzemenin kalitesine ve yangına karşı direnç özelliklerine ilgilı olarak bileğalışverişebilir.

Report this page